Relatietherapie

Niemand kan jou zo’n fijn gevoel geven als jouw geliefde en niemand kan jou zo van streek maken als jouw geliefde. En als het er echt op aan komt kan jouw partner zowel het mooiste als het lelijkste in jou naar boven halen
Als er een crisis is in jouw relatie, ervaren we gevoelens van radeloosheid, machteloosheid, paniek, woede, wanhoop, verdriet, cynisme of we voelen juist plotseling helemaal niets. Er treedt een vorm van bewustzijnsvernauwing op waardoor we niet meer in staat zijn naar de ander te luisteren en op een rustige manier te reageren. We schieten in de aanval of de verdediging, of we reageren helemaal niet meer.

Nadat de eerste verliefdheid over is en de eerste conflicten zich aandienen, ontwikkelen de partners onwillekeurig een patroon. Ze vertonen in hun negatieve momenten een herhaling van steeds dezelfde zetten, als een immer repeterende dans waaraan ze niet lijken te kunnen ontsnappen.

Jullie ondersteunen, begeleiden in het ontdekken van jullie patronen en dynamiek. weer gezamenlijkheid creëren, dat is waar de therapie om gaat. Wanneer blijkt dat er nog onverwerkte emoties zijn, wordt er 1 op 1 gewerkt.

Relatietherapie kan tevens zorgen dat de relatie zich verdiept, omdat de partners zich meer kunnen openstellen.

De training is onder andere gebaseerd op principes uit de EFT-relatietherapie en de lessen van Dr. John Gottman.